miercuri, 2 mai 2012

Ficatei cu kaizer la cuptor

Ingrediente:
  • 500 gr ficatei de pui
  • 16 feliute kaizer
  • 1 lingura unt
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 1 canita mica de vin
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Ficateii ii punem cam 20 de minute intr-un bol cu apa rece pentru a mai iesi sangele din ei.
Dupa acest timp ii scoatem pe o farfurie.
Ii spalam in putina apa calduta si le indepartam pielita (doar daca au), apoi ii punem pe o sita si ii scurgem de apa.
Luam un vas yena si il ungem cu unt.
Asezam pe fundul vasului 8 felii de kaizer.
Deasupra punem ficateii pe care ii condimentam cu sare si piper.

Amestecam pasta de rosii cu vinul si il turnam peste ficatei.  Daca considerati, puteti sa mai puneti cateva linguri de apa.
Usturoiul il curatam, il taiem bucatele si il imprastiem in vas.
Deasupra venim cu restul de 8 bucatele de kaizer.

Dam vasul in cuptor si il aprindem.
Lasam totul la foc potrivit, cam 30-40 minute maxim.
Scoatem ficatetii cand sunt gata, ii lasam putin la racorit si servim.
Sa aveti pofta!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu