- 5 kg ardei grasi si kapia
- 1 lingura sare mare
- 2 aspirine
Ardeii si kapia ii coacem pe un grill, o tabla sau in cuptor, depinde ce aveti la indemana.
Nu ii coaceti foarte tare ca vor rupe bucatele la curatat.
Ii punem intr-o oala imediat ce ii coacem si ii acoperim cu un capac.
Lasam sa stea asa macar jumatate de ora pentru a se inmuia coja.
Incepem sa ii decojim, apoi scoatem cotorul si toate semintele.
Daca treceti mana pe sub apa, apoi va stergeti cu un servet pentru a nu stropi cu apa ardeii deoarece se zice ca nu stau pe iarna.
Zeama lasata de ardei o trecem printr-o strecuratoare.
Asezam ardeii curati de pielita si seminte in borcane de 800 de grame, care au fost spalate mai din timp cu apa fierbinte si uscate apoi.
Sarea o amestecam bine cu zeama si o turnam in borcane.
Deasupra fiecaruia punem cate jumatate de aspirina pisata.
Inchidem bine capacele si invelim borcanele in hartie.
Le asezam intr-o cratita, punem apa pe trei sferturi si le acoperim cu un prosop de bucatarie.
Le asezam pe foc si din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam fix 20 de minute.
Fierbinti le scoatem din cratita si le invelim intr-o patura pana a 2 a zi cand se racesc.
Le punem in loc racoros pentru a se pastra bine pana la iarna.
Din aceasta cantitate mi-a iesit 4 borcane de 800 de grame.
Rocsy,mai este loc in camara? :) Faina reteta!!hugs
RăspundețiȘtergereLoredana este mult loc inca.Multumesc mult!
Ștergereoh, abia astept sa-mi dea si mie mama cateva borcane!
RăspundețiȘtergereSunt super deliciosi! Te pup frumoasa mea! :*
Multumesc foarte foarte mult.Pupicei si seara frumoasa!!
ȘtergereAm salvat reteta... La anul fac si eu ca se arata tare bine ...
RăspundețiȘtergereHarnica fata esti Rocsy draga! pup
RăspundețiȘtergereIncerc si eu asa macar cate putin.Pupici!
ȘtergereMultumesc Rocsi,pentru mine esti o adevarata gospodina,bravo fata harnica!!uite ca asa ceva nu am stiut;inca o data multumesc si te pupic!!
RăspundețiȘtergereCu multa placere Lubita si multumesc mult pentru aprecierile tale. Ti-am zis eu nu am avut probleme, au stat foarte bine si ultimul borcan l-am consumat acum 2 saptamani. Pup si sa ai spor!
ȘtergereMultumesc Rocsy, am facut aceasta reteta ,este ffffffff buna,
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca va place reteta. Chiar ieri am pus si eu!
Ștergere