miercuri, 13 iunie 2012

Ciorba de perisoare cu afumatura

Ingrediente:
Pentru perisoare:
  • 350 gr carne tocata (vita + porc)
  • 1 lingura orez
  • marar verde
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • sare
  • piper
Pentru ciorba:
  • 1 costita afumata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei rosu
  • jumatate ardei galben
  • 1 rosie
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 1/2 cana bors
  • cateva fire de fidea
Mod de preparare:
Spalam putin costita.
Intr-o oala punem cam 6-7 litri apa si adaugam si costita.
Punem pe foc si cand da sa fiarba spumam putin.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ardeiul rosu si galben il taiem cubulete.
Rosia o decojim si o facem bucatele mici.
Dupa ce costita a fiert cam 20-25 minute adaugam toate legumele taiate.
Acoperim oala si lasam la fiert pana ce costita este fiarta cam pe 3/4..
Perisoarele:
Orezul il spalam bine si il fierbem.
Carnea tocata o amestecam cu sare si piper dupa gust.
Punem grisul, ouale, marar verde tocat si orezul fiert.
Amestecam pana omogenizam compozitia.
Ne udam mainile cu putina apa si formam perisoarele.
Le dam drumul in ciorba usor si le lasam sa fiarba, dar la foc nu foarte iute.
Cand au fiert suficient si perisoarele, dam gust cu sare si piper, apoi adaugam borsul.
Lasam sa inceapa iar sa fiarba si dam drumul si firelor de fidea.
Dupa 7-8 minute, de cand punem fideaua, ciorba este gata.
Tragem oala de pe foc, adaugam mararul si patrunjelul verde tocat.
Lasam putin la racorit, apoi e numai buna de servit.