marți, 5 noiembrie 2013

Oua panirat

Am vazut acum ceva timp aceasta reteta la Gaby si am zis ca o sa pregatesc si eu aceste oua pentru ai mei. Intai le-am zis despre ce este vorba, daca le-ar placea combinatia si au zis ca suna bine. Le-au placut mult, chiar nu ma asteptam doar ca trebuie consumate calde, a ramas unul pentru a doua zi si rece nu prea le-a placut.

Ingrediente:
  • 5 oua (puteti pune 7 ca ajunge umplutura) + 2
  • 150 gr ton
  • 1 lingurita unt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita marar uscat
  • faina alba
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Punem cele 5 oua la fiert cu un praf de sare si le lasam 10 minute.
Cand sunt gata le trecem pe sub apa rece apoi le decojim.
Taiem ouale in doua pe lungime si scoatem galbenusurile.
Tonul il scurgem de ulei ( in cazul in care are), il amestecam cu untul, zeama de lamaie, sare, piper dupa gust si 4 galbenusuri pe care le trecem prin razatoarea cu ochiuri mici.
Tocam putin patrunjel verde, presaram mararul uscat si le incorporam.

Cu acesta compozitie umplem jumatatile de albusuri si unim cate doua.
Cele doua oua ramase le batem spuma cu sare si piper.
Ouale umplute le tavalim prin faina, ou batut, apoi prin pesmet.
Punem niste ulei la incins intr-o tigaie si rumenim ouale pe toate partile la foc potrivit.

Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie in care asezam un servetel de bucatarie.
Se servesc calde, simple sau cu o salata, castraveciori murati.
V-am zis mie mi-a mai ramas compozitie care ajungea sa mai umplu doua oua.
Multumesc mult pentru reteta draga Gaby!!!


12 comentarii:

  1. Interesant! E prima dată când aud de ouă panirat. Oare de la ce vine numele? Trebuie să mă interesez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Alina. Eu am preluat reteta de la Gaby si ea a preluat-o de la altcineva. Ce ma bucur este ca le-a placut mult alor mei!

      Ștergere
    2. De la paner; acoperit cu paine, pesmet...derivat : pané; in titlul de mai sus poate mai corect este PANIRATE

      Ștergere
  2. Nici eu nu stiam reteta, interesanta ideea! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant ... in loc de ton parca as recurge la ceva carnita , sau pate de casa , ce zici ? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am mai vazut reteta si cum imi plac ouale, cred ca-i musai s-o incerc ! Arata tare apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce idee interesanta!!! felicitari Rocsy!

    RăspundețiȘtergere