luni, 18 februarie 2013

Crofne banatene

De cand am vazut aceasta reteta pe bucataras.ro la Criss mi-a placut foarte mult si mereu imi imaginam cat sunt de bune.Aseara mama zicea ca ar manca niste gogosi, asa ca, m-am gandit eu ca a venit momentul sa testez reteta astazi si cand vine mama de la servici sa isi satisfaca si pofta.Cred ca sunt cele mai grozave gogosi ce le-am servit pana acum! Multumesc mult Criss pentru reteta!
Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 1 cana lapte caldut
  • 60 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 30 gr drojdie
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • ulei
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un castron amestecam zaharul, drojdia, 3-4 linguri de lapte si lasam 10 minute deoparte.
Faina o cernem si o punem intr-un bol.
Adaugam untul, galbenusurile, amestecul de drojdie, coaja rasa de lamaie si portocala, zaharul cu pastai de vanilie.
Amestecam usor cu mana, turnam cate putin lapte caldut si framantam pana obtinem un aluat nelipicios dar usor de lucrat.
Il acoperim si lasam sa isi dubleze volumul intr-un loc cald.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie de circa 1 cm si decupam cu gura unui pahar gogosile (sau alte forme).

Le asezam pe o hartie de copt si le mai lasam 30 de minute la crescut.
Incingem mai mult ulei intr-o tigaie si rumenim crofnele pe ambele parti.

Le scoatem cu o paleta intr-un bol, le pudram cu zahar si sunt gata de servit.
Absolut delicioase si super pufoase!
Sursa de inspiratie