sâmbătă, 23 martie 2013

Praline Tiramisu

Prea multe nu am de zis, decat ca sunt foarte bune si se topesc in gura. Adina multumesc mult pentru reteta.O sa le mai fac cu siguranta pentru ca sunt foarte bune pentru orice aniversare, pentru daruit, sarbatori sau pentru a le savura in orice alta zi cand avem pofta de dulce!

Ingrediente:
  • 140 ml cafea calduta
  • 250 gr mascarpone
  • 24 piscoturi
  • 2 linguri crema de lichior de cappucino
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • cacao
Mod de preparare:
Piscoturile le-am rupt in doua, le-am pus in robot si le-am macinat.
Intr-un bol punem piscoturile macinate, cafeaua, le amestecam si le lasam 10 minute asa.


Mascarponele il mixam impreuna cu zaharul, esenta, crema de lichior si zaharul cu pastai de vanilie pana obtinem o crema.
Peste piscoturi punem crema de mascarpone si amestecam usor cu o paleta de silicon.


Ne udam mainile, rupem bucatele mici din compozitie si formam niste bilute potrivite.
Le tavalim prin cacao din abundenta.
Le dam la rece, apoi pot fi servite.
Sunt absolut delicioase pe cuvant de moldoveanca ;)...


Pizza de post cu tofu

Astazi as fi mancat pizza, insa stiind ca mama posteste am zis sa fac si una de post pentru ea.De obicei cand prepar ceva pentru mine incerc sa gasesc alternativa sa fac si de post, iar pizza de post chiar avem cu ce sa pregatim.

Ingrediente:
Aluat:(pentru doua blaturi):
  • 400 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie(25 gr)
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 cana apa minerala
Pentru umplutura:
  • 1 bol mic cu ciuperci conservate
  • 100 gr masline
  • 150 gr tofu cu ardei
  • 1 rosie
  • 2 cozi de ceapa verde
  • 1 lingura pasta de tomate
  • busuioc uscat
Mod de preparare:
Aluat:
Apa minerala o incalzim pana devine calduta.
Drojdia o amestecam cu zaharul si o lingura de apa pana se dizolva.
Intr-un bol punem faina cernuta.
Adaugam sarea, drojdia dizolvata si uleiul.
Turnam cate putina apa minerala pana aluatul devine omogem si nelipicios.
Il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam intr-un loc cald la dospit.
Umplutura:
Ciupercile le spalam, le stergem cu un servet de bucatarie si le facem feliute.
Maslinele le taiem rondele.
Branza tofu o scurgem de zeama si o taiem cubulete.
Ceapa verde o spalam si o taiem bucatele mici.
Rosia o spalam si o taiem felii rotunde.
Pasta de tomate o amestecam cu 2 linguri de apa si putin busuioc uscat.
Dupa ce si-a dublat volumul aluatul, rupem jumatate.
Il intindem pe masa de lucru cu sucitorul pana obtinem o foaie subtire.
Ungem o tava rotunda cu margarina, tapetam cu hartie de copt si punem blatul.
Il intepam cu furculita din loc in loc si il ungem cu sosul tomat.
Punem bucatele de tofu, maslinele, ciuperci, iar bucati de tofu, ceapa verde iar deasupra feliile de rosii.

Introducem tava in cuptorul incins pana blatul este bine copt (cam 40 de minute).
O scoatem cand este gata, o lasam putin sa se racoreaca apoi servim.
Pofta buna!