miercuri, 19 iunie 2013

Salata cu ton si ulei de masline cu trufe

Este zi de post, inca se mananca peste miercurea si vinerea asa ca pentru ai mei am pregatit o salata cu ton.

Ingrediente:
  • 300 gr ton in ulei
  • 1 legatura salata verde
  • 2 cepe verzi
  • 1/2 ardei rosu
  • 100 gr masline fara samburi
  • 1/2 ardei galben
  • zeama de lamaie
  • 1 lingurita otet balsamic
  • ulei de masline cu trufe
  • sare
  • piper alb
Mod de preparare: 
Tonul il scurgem de ulei si il taiem cuburi mai maricele.
Salata o spalam bine sub jetul de apa, o punem intr-o sita la scurs apoi o rupem bucatele mici.
Ardeiul rosu si galben il curatam de seminte si il taiem patratele mici.
Maslinele le facem rondele.
Ceapa o curatam, o spalam si o facem tot rondele.
Toate legumele impreuna cu tonul le punem intr-un bol.
Intr-un castronel amestecam otetul balsamic, zeama de lamaie, ulei de masline cu trufe, sare, piper si amestecam bine.
Acest dressing il turnam peste salata, dar nu tot o data, ci treptat pana are gustul dorit de noi si amestecam usor cu o paleta.
Pofta buna!