joi, 8 august 2013

Chec aperitiv cu cabanos

Astazi vin cu o gustare buna, consistenta ce se poate pregati in foarte multe combinatii.

Ingrediente:
  • 5 oua ( 4 daca sunt mai mari)
  • 3 linguri iaurt
  • 2 fire cabanos
  • 4-5 felii muschi file
  • 2 felii pastrama afumata
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 100 gr masline fara samburi
  • 2 linguri parmezan ras
  • 7-8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa oregano uscat
  • marar verde
Mod de preparare:
Muschiul file si pastrama le taiem cubulete.
Maslinele le taiem rondele.
Ardeiul rosu si kapia il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.
Luam cateva fire de marar verde, le spalam, indepartam cozile si le tocam marunt.
Punem ouale intr-un bol si le batem spuma cu un praf de sare.
Adaugam iaurtul, praful de copt, faina, apoi mararul verde tocat.
Incorporam si ingredientele ce le-am taiat si amestecam cu o lingura.
Presaram putin piper, oregano, parmezanul ras si le amestecam bine.


Ungem o tava de chec cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.
Asezam cele doua fire de cabanos intregi in paralel, iar deasupra turnam restul de compozite.
Nivelam cu o lingura si introducem tava in cuptorul incins.


Reglam o temperatura potrivita si lasam pana checul este bine patruns si rumen deasupra ( facem testul cu scobitoarea).


Cand este gata il scoatem din cuptor sa se racoreasca si servim.
Sa aveti pofta buna!