sâmbătă, 14 septembrie 2013

Tarta cu branza si mac

Va plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-m gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac. Am vazut o reteta asemanatoare la bucataras Ruxy, mi-a placut ideea si am zis sa incer si eu. Este putin mai altfel decat a ei dar garantez ca este foarte buna!

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 1 ou
  • 80 gr unt
  • 2 linguri cu varf smantana
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura mac
  • 230-250 gr faina
Umplutura:
  • 650 gr branza de vaci
  • 80 gr crema de branza cu smantana Delaco
  • 3 oua
  • 4 linguri smantana
  • 1/2 legatura marar
  • 100 gr masline fara samburi
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
Mod de preparare:
Blatul:
Intr-un bol punem untul, smantana, oul, putina sare si le amestecam bine.
Adaugam praful de copt, macul, apoi faina ( la mine 230 gr au fost suficiente) si framantam pana toate  ingredientele sunt bine incorporate si obtinem o bila de aluat nelipicioasa.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.

Umplutura:
Amestecam branza de vaci cu crema de branza Delaco, smantana si ouale.
Spalam mararul, indepartam coditele, il tocam marunt si il incorporam in branza.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Scoatem aluatul din frigider, il punem intr-o tava de tarta si cu degetele il intindem usor sa nu-l rupem, facand si o bordura pe marginile tavii.
Punem umplutura ( dar mai pastram doua linguri) si o nivelam cu o paleta de silicon.
Taiem cateva masline in jumatate pe lungime si le infingem bine in umplutura iar peste punem branza oprita.
Spalam rosiile, le taiem felii si le asezam deasupra.
Mai taiem cateva masline si le punem printre feliile de rosii apoi presaram oregao uscat.

Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Dupa 45-50 o sa observati ca deasupra s-a format o custa aurie iar tarta este gata.
O scoatem sa se racoreasca si putem servi.
Sa aveti pofta!