marți, 17 septembrie 2013

Muffins cu cacao si branza

O reteta foarte buna de briose este acesta. Ies pufoase, umede, au si branzica numai bune sa le savuram...

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 65 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 160 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
Pentru umplutura de branza:
  • 200 gr branza de vaci
  • 4 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura gris
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
 Mod de preparare:
Blatul:
Separam ouale, mixam albusurile spuma cu 2 linguri de zahar.
Galbenusurile le batem impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Peste galbenusuri punem uleiul, laptele, praful de copt, esenta si apoi cacaoa trecuta prin sita amestecand dupa fiecare ingredient.
La final incoporam faina treptat.
Peste aceasta compozitie punem albusurile spuma si le amestecam usor cu o paleta.

Umplutura de branza:
Intr-un bol punem toate ingredientele pentru umplutura si le amestecam pana sunt bine incorporate.

Pregatim niste forme pentru briosa din silicon ( sau o tava de briose in care puneti hartiute) si le umplem pe 3/4 cu compozitia de cacao.
In mijlocul lor punem cate o lingurita de branza, apoi le introducem in cuptorul incins.

Temperatura trebuie sa fie una potrivita si le lasam acolo 35 de minute (facem testul cu scobitoarea).

Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Pot si servite simple sau pudrate cu zahar. Din aceasta compozitie mi-au iesit 14 briose.
Sursa de inspiratie