miercuri, 25 septembrie 2013

Tocanita de hribi cu legume

Este o tocanita de sezon, foarte buna si gustoasa. Nu mancasem de multi ani hribi si am facut tocanita in cantitate mai mica, am zis ca poate nu o sa ne placa, insa a iesit pe gustul nostru. Daca ar fi sa aleg intre hribi si ghebe, eu prefer ghebele sincera sa fiu, imi plac mai mult. Hribii sunt asa parca mai alunecosi, dar din cand in cand merge cate o mancare.

Ingrediente:
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 gogosar
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 600 gr hribi
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Curatam hribii si ii spalam bine.
Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem hribii si ii fierbem putin, dar nu foarte mult.
Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o sita sa se scurga de apa, ii lasam sa se racoreasca, apoi ii taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam maruntel.
Morcovul il decojim si il facem cubulete, iar gogosarul il curatam de seminte si il taiem feliute subtiri.
Intr-un ceaunel ( sau orice alta cratita) incingem uleiul, punem ceapa si o inabusim 2-3 minute, apoi  morcovul.

Punem o canita de apa si lasam sa se patrunda putin mai bine ceapa.
Adaugam mai apoi hribii si gogosarul.

Rosiile le tocam si le turnam peste.

Condimentam cu sare, piper dupa gust si boiaua de ardei dulce.
Amestecam bine toate, acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc potrivit, iar din cand in cand mai invartim in ea. Daca a scazut toata zeama mai adaugati putina apa.
La final curatam doi catei de usturoi, ii taiem feliute si ii incorporam in tocanita.
Tragem ceaunul de pe foc, mai lasam 5 minute acoperit apoi servim.
Sa aveti pofta dragilor!