marți, 8 octombrie 2013

Rulada cu budinca si sos de zmeura

Cand sunteti in pana de idei si nu stiti ce sa mai pregatiti dulce eu zic ca cel mai simplu este sa faceti o rulada cu umplutura dorita, cu fructe si ce va mai place..

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Budinca de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
Sos de zmeura:
  • 130 gr zmeura
  • 1/2 lingurita amidon
  • 1 lingura zahar
Mod de preparare:
Blatul:
Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul.
Galbenusurile le frecam putin cu uleiul.
Peste albusuri punem galbenusurile, zaharul cu pastai de vanilie si praful de copt.


La final incorporam faina treptat.
Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.
O intindem cu o spatula si introducem tava in cuptorul incins pana blatul este copt.


Il scoatem din cuptor, dezlipim usor de pe hartia de copt, il rulam si il punem fie intr-un prosop de bucatarie, fie in hartia in care a fost copt pana se raceste.

Budinca de vanilie:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, amidonul si subtiem cu 4-5 linguri de lapte.
Restul de lapte il punem intr-o cratita la fiert.
Cand da in clocot tragem cratita de pe foc, turnam amestecul cu amidon, punem inapoi pe foc si amestecam pana se ingroasa.
Incorporam esenta de vanilie si lasam sa se racoreasca putin.
Desfacem blatul rece, punem budinca calduta, o intindem uniform apoi rulam la loc.

Lasam rulada sa se raceasca complet.

Sosul de zmeura:
Intr-o craticioara punem zmeura cu zaharul.
Amestecam usor si cand s-a topit zaharul punem amidonul pe care il desfacem cu o lingura de apa.
Lasam sa dea doar 3-4 clocote, cat sa se lege putin.


Asezam rulada pe un platou iar deasupra venim cu sosul de zmeura.
Decoram cu zmeura intreaga.
Sper sa va placa!