vineri, 25 octombrie 2013

Cartofi in straturi

Intr-o zi eram cam in pana de idei ce sa mai gatesc. Trebuia sa fie pe placul alor mei, sa poata lua si mama la pachet. Am tras o privire in frigider, am vazut niste branza, cascaval, oua si asa mi-a venit pe loc ideea ce sa fac. S-a mancat in doi timpi si trei miscari si cica am facut prea putin si e prea bun.

Ingrediente:
  • 7 cartofi mari
  • 7 oua
  • 150 gr cas de oaie
  • 100 gr cascaval
  • 50 gr parmezan
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • piper
  • sare
  • 1 lingura unt
Mod de preparare:
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert cu un praf de sare.
Cand sunt patrunsi pe 3/4 ii luam de pe foc, ii scurgem de apa ramasa si ii lasam sa se racoreasca putin.
Punem la fiert 4 oua, le lasam pana devin tari, apoi le lasam sa se racoreasca si le decojim.
Casul de oaie il faramitam cu mana.
Cascavalul, parmezanul le dam pe razatoarea mica si le amestecam.
Ungem un vas yena cu 1 lingura de unt.
Cartofii ii taiem felii rotunde si asezam un strat in vas.
Punem putin din amestecul cascaval- parmezan, jumatate de cantitate din branza de oaie si ouale fierte feliate.


Iar presaram putin cascaval-parmezan, restul de branza de oaie si inca un rand de cartofi rondele.
Cele 3 oua ramase le batem spuma cu putin piper si patrunjelul verde tocat marunt.


Le turnam deasupra  uniform apoi presaram tot cascavalul-parmezan.
Bagam vasul in cuptor, il aprindem si lasam preparatul pana prinde o crusta aurie deasupra.


Cand este gata lasam putin sa se racoresca apoi servim.
Se face repede nu? Pofta buna!