sâmbătă, 15 februarie 2014

Cornuri cu branza

Este o reteta de cornuri foarte buna, ies aromate si in plus mi-a placut mult ca s-au pastrat moi si dupa 2-3 zile. Vi le recomand...

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 650 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri iaurt
  • 2 oua
  • 60 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 25 gr drojdie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
Pentru umplutura:
  • 600 gr branza de vaci
  • 3 oua + 1 pentru uns
  • 1/2 pahar zahar
  • 1 lingura gris
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri coaja de portocala confiata
  • 2 lingurite esenta de rom
Mod de preparare:
Aluatul:
Laptele il punem pe foc pana devine caldut.
Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar, 2-3 linguri lapte, o lingura faina, le amestecam bine si lasam sa stea 10 minute intr-un loc cald.
Untul il topim si il lasam sa se raceaca.
Faina o punem intr-un bol, peste adaugam drojdia, ouale, iaurtul, zaharul si un praf de sare.
Le amestecam bine cu mana, apoi turnam lapte treptat pana obtinem un aluat cat de cat omogen si usor lipicios (mie mi-au intrat cam 220 ml lapte).
Incorporam untul topit, coaja rasa de lamaie si framantam bine.
Aluatul obtinut il acoperim si il lasam sa dospeasca circa o ora.

Umplutura:
Intr-un vas amestecam branza cu ouale, zaharul, grisul si esenta de rom.
Adaugam coaja rasa de portocala, cea confiata si le amestecam bine.

Dupa ce a crescut aluatul, il rasturanm pe masa de lucru si il impartim in patru.
Intindem pe rand cate o foaie subtire cat de cat rotunda, impartim foaia in patru, apoi facem triunghiuri cat de mari dorim, eu am taiat fiecare sfert de foaie in 2 si 3 triunghiuri.
Pe fiecare triunghi punem putina branza, apoi le rulam. Mi-au iesit 28 de bucati.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam cornurile.

 Le introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana se rumenesc frumos.


Cand sunt gata le scoatem la racorit, apoi le punem intr-un bol si le acoperim ca sa se patreze moi.
Pofta buna!