sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Prajitura cu mascarpone si fructe de padure

Un desert cremos, aromat, delicios pentru acest sfarsit de saptamana. Trebuie sa ne rasfatam putin, nu e asa?

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 3 oua
  • 5 linguri iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
Pentru sirop:
  • 1/2 cana cu apa
  • 1 lingura cu varf zahar
  • 5-6 fasii coaja rasa de portocala
Pentru crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 3 linguri smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 150 gr fructe de padure congelata
  • 2 linguri ciocolata rasa
Mod de preparare:
Blatul:
Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam uleiul, apoi iaurtul si zaharul cu pastai de vanilie.
Faina o amestecam cu praful de copt, le adaugam in compozitia de mai sus, iar la final cacaoa.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm, turnam compozitia in ea.

Introducem blatul in cuptorul incins pentru 15-20 de minute, cand blatul este copt, facem testul cu scobitoarea.
Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Siropul:
Punem toate ingredientele intr-un ibric si le transferam pe foc.
Lasam siropul sa fiarba circa 4-5 minute, apoi il luam de pe foc si lasam sa se racoreasca.
Crema:
Punem mascarponele, smantana, zaharul pudra intr-un bol si le mixam spuma.
Aromatizam crema cu coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.

Asezam blatul pe un platou, il insiropam.
Punem crema, o nivelam iar deasupra asezam fructele de padure.

Pe margine presaram ciocolata rasa.
Dam la rece, apoi servim.
Sa aveti pofta si week-end placut!