sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Melci cu branza dulce

In aceste zile reci, friguroase, imi place sa aprind cuptorul si sa pregatesc cate ceva bun. De aceasta data am ales aceste rulouri cu branza, pufoase si de care parca nu ne mai saturam...Haideti repejor sa va servesc si pe voi!

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 650 gr faina
  • 2 oua
  • 3 linguri iaurt
  • 200-250 ml lapte
  • 40 gr unt
  • 30 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
Pentru umplutura:
  • 700 gr branza de vaci
  • 3 oua mici + 1 ou pentru uns
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura gris
Mod de preparare:
Aluatul: 
Toate ingredientele trebuie scoase dim timp sa fie la temperatura camerei.
Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar untul il topim si il lasam sa se raceasca.
Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar pana la dizolvare.
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul, ouale, iaurtul si le amestecam.
Adaugam drojdia, coaja rasa de lamaie, apoi laptele treptat.
Incorporam untul, framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit, la loc ferit de curent, circa o ora.

Umplutura:
Ouale le mixam putin cu zaharul.
Peste adaugam branza, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si grisul. Le amestecam bine.

Aluatul dospit il impartim in doua.
Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bucata de aluat, intindem o foaie subtire, dreptunghiulara.
Punem jumatate din umplutura, o intindem cu o lingura pe toata suprafata aluatului, apoi rulam.
Cu un cutit bine ascutit, taiem felii de circa 3 cm grosime.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putin spatiu intre ele, batem un ou spuma si cu un penson le ungem.

Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita, introducem melcii in cuptor.
Ii lasam pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca putin, apoi servim.

Pofta buna!