luni, 24 noiembrie 2014

Macrou pe pat de legume si sos tomat

Daca va place pestele, puteti profita in acest post si sa il consumati in cantitate mai mare, gatit in fel si chip. Eu vin cu o reteta simpla si gustoasa!

Ingrediente:
  • 3 pesti macrou
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 rosie mare
  • 4 crengute marar verde
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 cana de apa
  • 2 linguri otet 
  • felii de lamaie

Mod de preparare:

Curatam pestele, il spalam, apoi il presaram cu sare, piper pe toate partile, inclusiv in interior.
Curatam ceapa, o taiem rondele, decojim morcovul si il facem tot rondele.
Rosia o spalam, o facem felii, ardeiul kapia il taiem fasii. Usturoiul il curatam si il facem feliute.
Tapetam cu hartie de copt o tava.
Punem ceapa, morcovul, pestii, apoi feliute de usturoi atat in tava cat si in interiorul pestilor.
Venim deasupra cu feliile de rosii si ardei kapia.
Intr-un bol amestecam pasta de tomate, sare, piper, busuiocul, otetul si apa. Tot acest amestec il turnam in tava, apoi punem crengutele de marar.

Acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins, temperatura fiind potrivita.
Dupa 40-50 de minute, dam deoparte staniolul si mai lasam pestele cam 10 minute in cuptor.

Cand este gata, il scoatem, il lasam putin sa se racoreasca.
Servim cu felii de lamaie...Pofta buna!