miercuri, 11 martie 2015

Oua cu legume la tigaie

Un mic dejun ce se prepara rapid si e foarte satios. Pot sa zic ca sotul a fost tare incantat de acest preparat si a zis sa ii fac mai des decat sa manance ochiuri simple...

Ingrediente:
  • partea alba de la o ceapa verde
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei rosu
  • 250 gr rosii decojite
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit busuioc uscat
  • patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Spalam ceapa si o taiem rondele.
Ardeiul rosu si galben il taiem fasii lunguiete, rosiile le taiem cuburi.
Incingem uleiul intr-o tigaie.
Adaugam ceapa, ardeii, le inabusim 2-3 minute.
Punem 1/2 cana cu apa, cand incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiilor.
Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si lasam pe foc pana scade tot lichidul.
Dupa ce a scazut lichidul, dam focul la mic, formam doua gauri in legume cu o lingura, punem ouale, presaram sare pe ele.

Acoperim cu un capac, lasam sa se faca la foc potrivit.
Cand ouale au prins o pelicula alba deasupra, inseamna ca sunt gata.
Tragem tigaia de pe foc, presaram patrunjel verde tocat deasupra si servim!
Sa aveti pofta!