luni, 8 iunie 2015

Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua


Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 6 linguri iaurt
  • 8 gr drojdie
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • un praf de sare
Umplutura:
  • 550 gr branza de vaci cremoasa
  • 3 linguri parmezan ras
  • 4 linguri cascaval ras
  • 2 cepe verzi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
Crusta:
  • 150 gr boabe de porumb (am folosit de la Sun Food)
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Aluatul:
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.
Cernem faina intr-un bol, punem sarea.
Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam.
Cand aluatul devine omogen, elastic, incorporam uleiul.
Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30 de minute.
Umplutura:
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu parmezanul si cascavalul.
Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile.
Incorporam ceapa, mararul in branza, apoi oul, sare si piper dupa gust.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta.
Rasturnam aluatul in tava, iar cu degetele il intinde usor, spre margini, dar facem si o mica bordura.

Il intepam cu furculita, turnam umplutura si o nivelam.
Crusta:
Ouale le batem spuma cu sare, piper, apoi adaugam praful de copt.
Boabele de porumb le scurgem bine de zeama.
Peste umplutura punem porumbul, apoi ouale batute.

Introducem tarta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita.
O lasam pana prinde o crusta usor aurie deasupra, dar in acelasi timp sa fie si coapta.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin si servim!