miercuri, 9 martie 2016

Mic dejun in lipie, cu muschiulet fraged de porc

Am vrut sa ma rasfat cu un mic dejun si asta am facut. Ce, vreti sa ziceti ca voi, nu mai simtiti nevoia de un rasfat, ca parca, in dimineata asta, vreti sa mancati altceva? Eu banuiesc ca e adevarat ce zic. Nu e mare filozofie, din contra, dar e bun, buuuuun de tot...Ah, ce mi-am mai lins degetele, nimic nu a ramas din el!

Ingrediente:
Pentru marinarea muschiului:
  • 5 feliute muschiulet fraged de porc
  • 1 lingura de mustar Dijon
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit cimbru uscat
  • 1 varf de cutit boia de ardei dulce
Pentru restul preparatului:
  • 1 lipie
  • 4 bucati gogosar in otet
  • 3 frunze de salata verde
  • 1 castravete mic verde
  • 2-3 linguri boabe de porumb
Pentru dressing:
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Mai intai marinam carnea si o dam la frigider fie o ora, fie peste noapte.
Spalam bucatile de carne, le stergem cu niste servetele.
Intr-un bol amestecam uleiul cu mustarul, apoi punem sare, piper, cimbrul si boiaua de ardei.
Le incorporam bine pe toate, punem bucatile de carne si le invartim bine.
Dam la frigider pentru o ora (eu l-am marinat de seara).
Dupa acest timp, incingem o tigaie grill, rumenim bucatile de carne pe ambele parti.

Le scoatem pe un tocator si le taiem bucati potrivite.
Salata o spalam, o scuturam bine de apa.
Castravele il curatam de coaja, il taiem in doua pe lungime, apoi il feliem.
Gogosarii ii taiem fasii.
Dressing-ul:
Intr-un bolisor amestecam iaurtul cu mustarul, uleiul de masline si invartim energic.
Ii dam gust cu sare si piper.
Incalzim usor lipia, o ungem cu jumatate din dressing.
Rupem bucatile de salata deasupra si boabele de porumb.
Asezam bucatile de carne, gogosarii, bucatile de castravete, apoi punem restul de dressing.

Impaturim usor intr-un capat, prindem cu o bucata de hartie de copt, o prindem bine intre maini si servim.
Sa aveti pofta!