marți, 19 aprilie 2016

Snitele din soia, de post

Nu toata lumea iubeste soia, eu cel putin nu. Sotul nu mancase niciodata si am zis sa fac un experiment, sa pregatesc cateva snitele sa vedem daca ii plac. Surpriza, chiar l-au incantat (mama a mai mancat si stiam ca ei o sa ii placa) si zicea ca simte ca mananca carne. M-am bucurat sa aud asta, ca mai stiu ce sa pregatesc in zilele de post. Nu am incercat la cuptor sa fac, in tigaie absorb cam mult ulei, dar am incercat sa le "pacalesc" si sa pun cate putin ulei.

Ingrediente:
  • 250 soia snitele
  • 1 cana apa minerala
  • 1 lingura plina de mustar
  • faina alba
  • 3 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de Provence
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • ulei pentru rumenit
Mod de preparare:
Intr-o oala punem apa cu sare, piper si ierburile de Provence.
Punem oala pe foc si cand apa clocoteste, dam drumul la soia.
Lasam sa fiarba cam 25-30 de minute.
Dupa acest timp le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca.
Cand sunt usor caldute, luam fiecare bucata in parte si o stoarcem intre maini.
Intr-un bol punem apa minerala.
Turnam faina in ploaie si amestecam cu telul, pana obtinem un aluat ceva mai gros ca cel de clatite.
Adaugam mustarul, sare, piper si boiaua dulce.
Mararul verde il tocam marunt si il incorporam in compozitia cu faina.
Intr-o tigaie incingem ulei.
Trecem snitele bine prin aluat, le punem la prajit.
Le rumenim la foc potrivit, pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou, pe servetele de bucatarie.
Le serviti calde cu mustar, cu o salata de rosii sau cu o salata de sfecla rosie asa cum am facut noi.
Pofta buna!