miercuri, 11 mai 2016

Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti

Ce faci cand o prietena te suna ca vine pe la tine si tu stii, ca nu ai cu ce o servi? Te gandesti, ce poti pregati intr-un timp scurt. Deschizi frigiderul, vezi ce ai, ce cu ce se combina si repede, repede faci un desert la pahar, ca nu ai timp de copt si bibilit prea mult.
Si cum provocarea din aceasta luna, gazduita de Laurici, mi-a placut mult, ca are niste ingrediente acolo ce le pot combina dupa bunul meu plac, am zis ca particip cu drag la Provocarea Misterioasa...

Ingrediente:
  • 250 gr iaurt
  • 200 gr smantana de tara
  • 3 linguri zahar pudra
  • 250 gr capsuni + 3 bucati pentru decor
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 150 gr biscuiti cu vanilie
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • frunze de menta
Mod de preparare:
Smantana rece o mixam spuma cu zaharul pudra.
Adaugam iaurtul, mixam pana este bine incorporat.
Punem extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie si le amestecam cu o paleta.
Dam crema la frigider 15-20 de minute.
Spalam capsunile si le indepartam coditele.
Cam 5 capsuni le taiem in feliute subtiri pe lungime, iar restul le taiem cuburi potrivite.
Scoatem crema de la frigider dupa ce a trecut timpul, punem capsunile cuburi, le incorporam amestecand usor cu o paleta.

Biscuitii ii rupem bucatele.
Pregatim cinci cupe, punem pe fundul lor bucatele de biscuiti, iar pe margini asezam felii de capsuni.
Punem un strat de crema, iar bucatele de biscuiti si iar crema.

Dam desertul la rece 20-30 de minute, apoi il decoram cu jumatati de capsuni si frunze de menta.
Ciocolata o topim pe baie de aburi.
Cu o lingurita punem ciocolata topita peste fiecare cupa de desert, apoi servim.
Sa aveti pofta!