miercuri, 13 iulie 2016

Lipii libaneze cu omleta si branzeturi

Nimic nu este mai simplu, mai bun si mai gustos, ca o asa lipie, dimineata la micul dejun! Dam o raita prin frigider, vedem ce cu ce putem combina si putem obtine niste bunatati. Cam asa am facut si eu, aveam lipii ce trebuiau consumate, ceva branzeturi, am facut repede o omleta si gata. La aceste chestii m-am folosit de aparatatul meu drag, Panini Maker, la care imi pregatesc si niste sandwich-uri delicioase, dar voi puteti pregati totul intr-o tigaie antiaderenta.

Ingrediente:
  • 3 lipii libaneze
  • 100 gr cas de oaie
  • 80 gr urda
  • 100 gr mozzarella
  • 1 lingura parmezan ras
  • 2 oua
  • 30 gr bacon cubulete
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa ierburi de Provence
  • 4 crengute marar verde
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Ouale le batem spuma, punem un praf de sare si piper.
Tocam jumatate din mararul verde, il amestecam cu ouale.
Conectam Panini Maker la curent, punem bucatile de bacon si le rumenim usor.
Turnam compozitia de omleta, inchidem capacul aparatului si lasam omleta sa se rumeneasca.

Cand este gata, o luam din aparat si o facem bucatele potrivite.
Casul, urda si mozzarella, le dam pe toate pe razatoarea cu ochiuri mari.
Le punem intr-un bol, le amestecam, presaram sare, piper, ierburile de Provence, dar adaugam si parmezanul.
Restul de marar verde il tocam, il incorporam in compozitia de branzeturi.

Luam prima lipie si pe jumatate din ea punem din amestecul de branza, apoi bucatele de omleta.
Venim cu cealalta jumatate de lipie peste umplutura, presam putin. La fel facem si cu celelalte lipii.
Punem prima lipie in Panini, inchidem capacul si le lasam pana se rumenesc si branzeturile se topesc. 

La fel coacem si celelalte lipii. Nu aveti acest aparat, simplu, le rumeniti intr-o tigaie, asa cum am mai zis si in introducere.
Le portionam, presaram patrunjel verde tocat deasupra, le servim calde cu felii de rosii!
Pofta buna!