miercuri, 1 martie 2017

Cupcakes Red Velvet

Erau de ceva timp lista de asteptare aceste prajiturele dragalase si iata ca le-a venit randul. Mi-a placut enorm cum au iesit, consistenta umeda si deloc inecacioasa, iar crema din frisca si crema de branza a fost completarea perfecta. Sunt minunate de pregatit cand aveti musafiri sau de daruit ca si cadou!

Ingrediente:
Pentru cupcakes:
  • 3 oua
  • 200 gr lapte batut
  • 100 ml ulei
  • 180 gr zahar
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  •  2 linguri otet
  • 240 gr faina (eu am folosit de tara)
  • 2 lingurite vanilie
  • un varf de cutit colorant rosu praf
  • un praf de sare
Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • inimioare pentru decor
Mod de preparare:
Cupcakes-urile:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Punem uleiul treptat si mixam usor, apoi adaugam laptele batut.
Intr-o canita punem bicarbonatul cu praful de copt, le stingem cu otetul.
Adaugam amestecul de bicarbonat cu praf de copt si vanilia.
Faina cernuta o incorporam treptat (daca folositi faina de magazin este posibil sa mai aveti nevoie de 1-2 linguri), apoi punem colorantul si amestecam.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Le adaugam peste compozitia rosie, le amestecam cu o paleta, cu miscari lente.

In forme de briose din silicon punem compozitie cam pe 3/4. Daca nu aveti forme de silicon, folositi o tava de briose in care puneti hartiute.
Introducem briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, pana briosele sunt patrunse.
Facem testul cu scobitoarea dupa 20-25 de minute si daca sunt gata, le scoatem din cuptor sau le mai lasam daca mai este necesar.

Le lasam sa se raceasca.
Crema:
Punem frisca rece intr-un bol si o mixam pana prinde putina consistenta.
Adaugam crema de branza de la temperatura camerei, zaharul pudra, vanilia si mai mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Punem crema intr-un pos, ornam briosele reci.
Deasupra le decoram cu bombonele inimioare.
Le servim cu placere si le pastram la rece pe cele ramase.




2 comentarii:

  1. Iubesc Red Velvet in absolut orice combinatie! Nu ma pot abtine niciodata sa nu-mi cumpar, cred ca e timpul sa le fac chiar eu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar merita sa le pregatiti acasa, se fac asa usor si sunt atat de bune!

      Ștergere