joi, 12 ianuarie 2017

Tigaie calda cu oua, ardei si cabanos

O varianta de mic dejun rapida, calda si consistenta! De ce sa mancati niste ochiuri simple, cand le puteti combina cu cateva ingrediente si veti obtine un preparat atat de bun? Va recomand cu mare drag reteta si cred ca este anotimpul potrivit sa consumam acest preparat.

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 1 fir de cabanos
  • 1 ardei rosu potrivit
  • 2 linguri pasata de rosii
  • 1 lingura boabe de porumb
  • 1 lingura parmezan ras
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Cabanosul il taiem bucatele potrivite.
Ardeiul rosu il spalam, indepartam cotorul si semintele, il taiem fasii lunguiete.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem cabanosul.
Il rumenim 1-2 minute, apoi dam drumul ardeilor si innabusim totul 1 minut.
Punem pasata de rosii si o canita de apa.
Presaram sare si piper.
Amestecam totul bine, acoperim cu un capac si lasam cam 5 minute sa fiarba la foc potrivit.
Spargem cele doua oua in tigaie, cu grija le dam drumul, le presaram cu putina sare.

Punem iar capacul si lasam pe foc pana lichidul este scazut si ouale se albesc deasupra si sunt facute.
Tragem tigaia de pe foc, presaram boabele de porumb si parmezanul ras.
Servim simplu sau cu o salata.
Sa aveti pofta!