vineri, 17 martie 2017

Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

Eu, care nu sunt mare fana paste, pot sa spun ca acestea sunt cele mai bune, cu mult sos, aromate, exact cum trebuie sa fie in viziunea mea pastele. Ce spuneti, va tenteaza?

Ingrediente:
  • 300 gr paste (eu am folosit penne)
  • 1 borcan mic ciuperci
  • 1 catel de usturoi
  •  150 gr mozzarella
  • 2 linguri parmezan ras
  • 3-4 linguri cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
Pentru sosul bechamel:
  • 350 ml lapte
  • 30 gr unt
  • 30 gr faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano uscat
Mod de preparare:
Spalam ciupercile, le scurgem bine si le taiem bucatele.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ciupercile, usturoiul curatat si taiat pe jumatate.
Le innabusim 2 minute, apoi adaugam jumatate de cana cu apa, presaram sare si piper.
Lasam sa scada la foc potrivit, pana se evapora tot lichidul.
Intr-o oala punem apa cu sare.
O transferam pe foc si cand da in clocot apa, dam drumul pastelor.
Le fierbem cam 8-10 minute, apoi le luam de pe foc si le punem intr-o sita sa se scurga de apa.
Sosul bechamel:
Intr-o cratita punem untul si faina.
Amestecam bine cele doua, apoi turnam laptele caldut.
Cu un tel amestecam continuu pana se desface faina si lasam sa fiarba pana sosul devine grosut.
Ii dam gust cu sare, piper si oregano uscat.
Tragem sosul de pe foc, incorporam ciupercile, dar avem grija sa scoatem usturoiul.
Adaugam mozzarella taiata cubulete, parmezanul, pastele fierte si bine scurse si le amestecam bine.

Punem pastele in doua vase potrivite de ceramica, presaram cascavalul ras deasupra.
Le introducem in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute, pana cascavalul se topeste si prinde o usoara crusta deasupra.
Le scoatem din cuptor cand sunt gata si le servim calde.
Pofta buna!